آموزش ایلوستریتور

آموزش ایلوستریتور رسانه آموزشی مکتب تی وی

آموزش ایلوستریتور

آموزش ایلوستریتور رسانه آموزشی مکتب تی وی

Illustrator Training یا آموزش ایلوستریتور که در رسانه آموزشی مکتب تی وی به صورت کاملا تعاملی و عملی ایجاد میگردد.

  • ۰
  • ۰

در این آموزش ایلوستریتور به کار با سند (Document) در ایلوستریتور می پردازیم.

ایجاد سند جدید

برای ایجاد سند جدید در نرم افزار ایلوستریتور بر روی منوی file کلیک چپ می کنیم، بر روی فرمان new کلیک چپ می‌کنیم و یا اینکه می توانیم از کلیدهای ترکیبی Ctrl+N استفاده می کنیم.

پس از انتخاب فرمان new یک کادر محاوره ای برای شما باز میشود با عنوان new document ،به سراغ گزینه ی more setting می رویم و می خواهیم فیلد های داخل این کادر را با هم بررسی کنیم.

اولین قسمت فیلد name هست و برای این هست که شما بتوانید یک نام را برای سند خود انتخاب کنید. البته این به این مفهوم نیست که اگر در این قسمت نام را وارد کنید فایل شما روی سیستم save شده یا ذخیره شده است. بعد بایستی برای ذخیره سازی فایل ، حتما اقدام کنید.

بخش بعدی profile سند شما است. در واقع نوع سندتان را می توانید مشخص کنید می خواهیم گزینه های داخل فیلد profile را باهم بررسی کنیم. برای این منظورم ما بر روی فلش سفید رنگ روی کادر کلیک چپ می کنیم و از لیست بازشو، گزینه مورد نظر را با کلیک چپ می توانیم انتخاب کنیم. ابتدا ببینیم هر گزینه برای چه منظوری قرار داده شده است.

گزینه print برای مواردی است که می خواهید سند خود را بر مبنای مدل رنگی CMYK چاپ کنید. ما در واقع دو مدل رنگی معروف داریم:

  • یکی RGB که از سه رنگ اصلی Red، Green و Blue یعنی قرمز، سبز و آبی تشکیل شده است.
  • مدل رنگی CMYK که از رنگ های Cyan ، Magenta ، Yellow و Black یعنی سبز ، آبی، سرخابی، زرد و سیاه تشکیل شده است.

که در واقع اسنادی که شما باید برای چاپ بفرستید چاپی که مثلا بصورت افست هست حتما بایستی مدل رنگی خودتان را بر اساس CMYK تعریف کنید و اسنادی که قصد انتشار آن را در محیط وب دارید و یا اینکه فقط می خواهید آن ها را از طریق نمایشگرها مشاهده کنید بایستی مدل رنگی RGB را برای آن ها انتخاب کنید. پس اینجا گزینه print برای اسنادی است که شما قصد چاپ آن را مبتنی بر مدل رنگی CMYK  دارید.

قسمت بعدی گزینه web است. با این گزینه شما سندی را که مربوط به طراحی صفحات وب است تنظیم می کنید اگر قرار است صفحه یا سندی را طراحی کنید که در محیط وب منتشر شود و مبتنی بر مدل رنگی RGB باشد، این گزینه را می توانید انتخاب کنید.

گزینه بعد Mobile است. سندی که در دستگاه هایی مثل iphone و یا ipad استفاده می شود را شما می توانید با این گزینه تنظیم کنید.

بخش بعدی Film & Video است. سندی که در نهایت برای تولید فیلم استفاده می شود که می توانید از این گزینه آن را فعال کنید.

 کادر بعدی ای که بررسی می کنیم number of artboards خواهد بود. در این قسمت شما می توانید تعداد آرت بردهای سند یا بوم خود را تنظیم کنید که این کار را می توانید بعد از ایجاد سند هم انجام دهید یعنی اگر اینجا تعداد آرت بردها یا بوم ها را مشخص نکردید ایرادی ندارد بعدا در حین کار یا بعد از اینکه سند را ایجاد کردید می توانید این گزینه ها را تغییر دهید یعنی می توانید تعداد آرت برد ها را بیشتر کنید و یا اینکه  اگر آرت بردی را قبلا ایجاد کردید و دیگر نیازی به آن ندارید حذف کنید.

اگر بیش از یک آرت برد را انتخاب کرده باشید می توانید با کلیک کردن بر روی فلش های به سمت بالا و پایین، مقادیر را زیاد و یا کم کنید. همچنین اگر هنگام کلیک کردن بر روی این فلش های کوچک کلید shift را نگه دارید میبینید که پرش های شما به اندازه ده تا ده تا خواهد بود. یعنی اگر کلید shift را پایین نگه داریم و روی فلش ها کلیک کنیم پرش های ده تا ده تا خواهیم داشت. اما اگر shift را نگه ندارید میتوانید یکی یکی به سمت بالا و یا به سمت قبل حرکت کنید.

در اینجا اگر بیش از یک آرت بورد را انتخاب کنید میبینید که گزینه هایی در این قسمت فعال می شود که مربوط به چیدمان آرت بردها در صفحه است. اولین گزینه در مقابل تعداد مشخص شده ی آرت بوردها  ، همانطور که ملاحظه می کنید grid by row است که به معنی چیدن آرت برد ها در تعداد ردیف های دلخواه می باشد. شما می توانید مشخص کنید تعداد آرت برد هایتان به صورت سطری یا ستونی نمایش داده شود. بسته به اینکه به صورت سطری یا ستونی نمایش داده شود شماره گذاری آرت برد ها هم تغییر خواهد کرد.

وقتی به صورت سطری آرت بردها را تشکیل می دهید و اینجا تعداد ستون هایتان را هم مشخص کردید مثلا اینجا گفتید میخواهید آرت بردها حدود 8 آرت برد در سه ستون بایستی برای ما نمایش داده شوند پس ابتدا اگر گزینه بصورت سطری تعریف شده باشد و grid by row فعال باشد ابتدا شما که در سه ستون یعنی آرت برد شماره 1، آرت برد شماره2 و آرت برد شماره 3 در سطر اول چیده می شود و وقتی که سه ستون تکمیل شد به سطر بعدی می آید و بقیه آرت برد ها را پشت سر هم می چیند که ما اینجا می خواهیم برای اینکه یک مثالی برایتان زده باشیم که این مطلب راحت تر قابل درک شود. می گذاریم این گزینه در حالت grid by row باقی بماند و تعداد ستون ها راهمین سه تنظیم میکنیم و تعداد آرت برد ها راهم بر روی گزینه 8 باقی می گذاریم کادر را با همین شرایط create می کنیم.

برای مشاهده این مطلب به صورت کامل به آدرس زیر میتوانید مراجعه کنید:

https://maktabtv.com/blog/document-setting-in-illustrator-part1/

 

  • ۹۸/۰۶/۰۵
  • hossein bafandeh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی